Tidig jul
Ikväll ska jag och min pojkvän fira jul tillsammans, eftersom vi åker åt olika håll hem till våra föräldrar imorgon. Det ska bli spännande att se vad han har köpt till mig i julklapp, och jag hoppas att han kommer att tycka om min! Först hade jag tänkt att göra en hel julmiddag med allt ifrån sill till skinka och köttbullar. Men sen kom jag på att om vi äter allt så kommer jag att vara trött på det på julafton. Därför bestämde jag mig för att bara göra mina absoluta favoriter: köttbullar och janssons frestelse. Det är många som inte tycker om janssons frestelse, säger att det smakar fisk, men då har de inte smakat min mammas. Den ska inte smaka fisk, utan ansjovisen ska bara ge en god, salt smak. Köttbullarna gjorde jag ju förra veckan, och tänkte göra frestelsen idag, enligt det här receptet:
Du behöver:
6 st stora potatisar
2 st gula lökar
15 st ansjovis i spad
3 dl grädde
4 msk ströbröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och strimla potatisen och skala och skiva löken fint. Varva potatis, lök och ansjovis i en smörad form. Avsluta med grädde och ansjovisspad. Strö över ströbröd och grädda på 200 grader i cirka 45 minuter.
Du behöver:
6 st stora potatisar
2 st gula lökar
15 st ansjovis i spad
3 dl grädde
4 msk ströbröd
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och strimla potatisen och skala och skiva löken fint. Varva potatis, lök och ansjovis i en smörad form. Avsluta med grädde och ansjovisspad. Strö över ströbröd och grädda på 200 grader i cirka 45 minuter.