Glass

Jag brukar ofta bli sugen på något sött efter maten och ofta räcker det med en kopp te, men ibland är det roligt att lyxa till det lite. I somras gjorde jag egen glass flera gånger. Ett enkelt recept som går rätt fort att göra, dessutom känns det här receptet lite nyttigare än att äta vanlig glass, man skulle kunna säga att det är lite mer åt sorbet hållet. Jag kan inte exakta mått eftersom jag improviserade lite men det här behöver du:

  • Valfria frysta bär (jag använde hallon och mango)
  • Yoghurt, naturell eller vanilj
  • Honung eller socker
Jag brukar använda mig av en matberedare, men en mixer eller stavmixer går säkert också bra. Lägg i de frysta bären och lite yoghurt och börja mixa. Tillsätt yoghurt till önskad konsistens, men inte för mycket för då kommer det bara smaka yoghurt. Häll i honung eller socker, beroende på hur söt man vill att glassen ska vara. Den går att äta direkt men jag brukar ställa in den i frysen i ett par timmar innan servering.

En trevlig fredagskväll i somras
Toya säger:

Mums!

 2011-10-27     12:18:25     http://toyabakar.blogg.se/
Blomsterflugan säger:

Låter smaskens, de ska jag testa! Kanske lyxa till det med lite krossad mörk choklad :)

 2011-10-28     14:35:29     http://flowerstothepeople.blogg.se/
Fröken Frisk säger:

Ja det blir säkert jätte gott!

 2011-10-28     15:00:03     http://http://friskushibiskus.blogg.se/
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!