Ströbröd

Titta vad jag hittade när jag öppnade lådan under spisen för att ta ut en bakplåt:


En macka! Konstigt kanske ni tänker? Jag vet inte om alla gör så? Har man en bit bröd över som man inte vill äta, men heller inte vill slänga så brukar jag lägga den i lådan under ugnen. Värmen från ugnen gör så att brödet torkar, så kan man göra eget ströbröd! Jag har lärt mig det från min mormor, hon brukar även förvara sitt knäckebröd där så att det inte blir segt. Nu är det så att jag helt hade glömt bort att jag lagt just denna brödbit där (tydligen har jag inte använt nägra plåtar på ett tag) men det ska nog gå att använda som ströbröd ändå. Lägg brödet i en matberedare så går det fortast, annars går det säkert bra att använda en mortel (vilket jag inte har...25-års present??) eller så är det bara att lägga i en påse och börja banka.

Toya säger:

Bra tips! (båda två)

 2012-02-25     09:27:07     http://toyabakar.blogg.se/
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!