Kaiserschmarrn

En fin lördag som denna bestämde jag mig för att lyxa till frukosten lite. Jag gjorde något som heter Kaiserschmarrn och är en Österrikisk rätt som är som en typ av pannkaka. När man får det i Österrike ser det ut så här:

 

För att göra denna smarriga rätt behöver man (för 4 portioner):
  • 6 ägg
  • 200 g mjöl
  • 50 g socker
  • 250 ml mjölk
  • 1 nypa salt
  • 20 g russin
  • Smör eller margarin
  • Florsocker eller vaniljsocker

Separera äggen och lägg vitorna i en skål och gulorna i en annan. Blanda äggulorna med socker, mjölk och mjöl väl. Ha i en nypa salt i äggvitorna och vispa tills man kan vända skålen över huvudet. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Ta en stor stekpanna och smält en klick smör, häll sedan i smeten och ha på russin. Låt den steka några minuter på ganska svag värme så den inte blir bränd under. Försök sedan att vända hela kakan, det går lättast om man delar den i fyra delar. När den har stekt en liten stund på andra sidan så ska man skära den i små bitar. Stek inte för länge för då blir det torrt!

 

Helst ska man servera pannkakan med plommonsylt men jag vet inte om det finns att köpa precis sån i Sverige som man äter i Österrike. Det går även bra att ha äpplemos till, men jag tycker nästan att denna plommonsylt är det godaste med hela rätten.


Glöm inte att pudra över lite florsocker eller vaniljsocker på både pannkaksbitarna och sylten, det gör mycket för smaken. Så här blev det när jag gjorde:

 



Toya säger:

Det ser ju helt fantastiskt smaskigt ut. Måste prövas!

 2012-03-05     08:24:44     http://toyabakar.blogg.se/
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!