Recept

 

Detta åt vi igår, jag kallar det lasagne utan pasta men det är även lite likt moussaka. Lasagne är riktigt gott tycker jag, men detta är en lite nyttigare variant. Jag tycker även att den är godare eftersom grönsakerna ger mer smak än pasta. Man gör som man i vanliga fall skulle göra lasagne, förutom att man byter ut lasagne(pasta)plattorna mot zucchini och aubergine, och den feta bechamelsåsen mot keso. Jag brukar börja med att göra köttfärssås, medan den kokar skär jag zucchini och aubergine i tunna skivor och steker lätt i en torr stekpanna eftersom det annars lätt blir vattnigt. Sedan är det bara att varva grönsaksplattor, köttfärssås och keso tills allt tar slut. Grädda i ugnen (200-250 grader) i ca en timme. När det är ungefär en kvart kvar kan man ta ut den och riva på lite ost och skiva på några tomater och sen ställa in igen. Värt att prova!

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!