Vår Ruset

Ikväll ska jag, min syster och en vän springa Vår Ruset, en trevlig tradition som började för två år sedan. Synd nog tappar vi en löpare varje år men vi gör det bästa av det ändå! Det bästa med kvällen är picknicken som vi löpare och vår hejarklack äter efter. Det är inte den vanliga picknickpåsen man får när man sprungit Vår Ruset utan vi tar med eget. I år består den av rostbiff och potatissallad, kladdkaka och, det bästa av allt, bubbel!

Mitt jobb var att göra potatissalladen. Det är så enkelt och så gott. Perfekt sommarmat som passar till det mesta om man har picknick eller om man ska grilla. Såhär gjorde jag min:

Du behöver:
Potatis (gärna färsk)
Purjolök
Citronsaft
Vinäger
Olja
Senap
Socker
Salt
Peppar

Gör såhär:
Jag har inte skrivit hur mycket av varje man behöver eftersom det beror på hur mycket man vill göra och man får smaka av eftersom. Skala och koka potatisen (man behöver inte skala den om det är färskpotatis). Strimla purjolöken och lägg i en skål tillsammans med citronsaft, vinäger, olja, senap, salt, peppar och en nypa socker (vinägern och sockret gör att löken "tillagas" så den inte är lika stark, så det kan gärna ligga och dra medan potatisen kokar). När potatisen är klar, låt den kallna lite och skär i tärningar i önskad storlek. Blanda allt väl och smaka så den är tillräckligt syrlig, salt, pepprig mm. Låt den stå och vila lite innan servering så potatisen kan dra åt sig alla goda smaker.

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!