Tortellini med aubergine
Nu är dagen här, den jobbigaste dagen på året, dagen då jag ska springa Göteborgs Varvet. Det känns lite pirrigt men ändå bra eftersom jag har tränat mer än någonsin förut. De senaste dagarna har vi laddat upp med lite extra kolhydrater och vatten. Igår kväll kände jag för att lyxa till det lite och bestämde mig för att göra egen tortellini. Det tog sin lilla tid (jag började klockan fem och vi åt inte förän halv nio) men gott blev det!
Man får börja med att göra pastadegen, recept på det hittar ni HÄR.
Medan pastadegen vilar kan man göra auberginefyllningen. Hacka en lök och en stor aubergine fint. Lägg i en stekpanna tillsammans med två vitlöksklyftor, färsk basilika, ett stänk balsamvinäger, salt och peppar och stek längsamt tills det blivit en mjuk gegga.
Efter att man kört pastan genom pastamaskinen kan man använda ett glas för att skära ut små runda bitar. Lägg plastfolie över bitarna så de inte torkar, då blir de svåra att jobba med.
Man får börja med att göra pastadegen, recept på det hittar ni HÄR.
Medan pastadegen vilar kan man göra auberginefyllningen. Hacka en lök och en stor aubergine fint. Lägg i en stekpanna tillsammans med två vitlöksklyftor, färsk basilika, ett stänk balsamvinäger, salt och peppar och stek längsamt tills det blivit en mjuk gegga.
Efter att man kört pastan genom pastamaskinen kan man använda ett glas för att skära ut små runda bitar. Lägg plastfolie över bitarna så de inte torkar, då blir de svåra att jobba med.
När man ska göra tortellinin lägger man en liten klick fyllning i mitten av rondellen och vik ihop till en halvmåne. Sedan viker man in kanterna mot varandra och trycker ihop.
Jag kokade tortellinin ca 1 minut och gjorde en enkel tomatsås till med färska tomater, vitlök, basilika, lite balsamvinäger, salt och peppar.
Blomsterflugan säger:
Eeeeh............. MUMSSSS!!!!!!
Toya säger:
Vilka söta små tortisar, skulle vilja komma över på färsk pasta någon gång, hint hint nudge nudge