Sju miljarder

I SVD kan man idag läsa att det i natt föddes en liten flicka i Filippinerna, och i och med hennes födelse har jordens befolkning nu passerat 7 000 000 000!

Happy Halloween


Idag är det Halloween! Halloween firas idag i stora delar av världen men mestadels i engelsktalande länder. Det många kanske inte vet är att det utsprungligen kommer från Irland, och kom till USA när irländska emigranter kom dit under 1840-talet pga svält. De norra brittiska öarna firade något som hette Samhain när skördesäsongen var slut och vinterhalvåret började 31 oktober. Tron var att osynliga krafter var i rörelse och att de dödas själar kunde återvända till jorden under natten till Halloween. (Wikipedia)

Pannband i höst?

Alla kanske inte gillar att ha mössa på sig, men när det blir kallt måste man ju sätta på någonting på huvudet. Då kan man ju ta på sig ett pannband, det värmer och jag tycker att det är en riktigt snygg accessoar. Här är några som jag tycker är fina:


Salt

Idag var jag hemma hos mina föräldrar och då fick jag ett te av min mamma. På paketet stod det "Med smak av salt"....jag tänkte...hmm...salt? Men sen när jag luktade på det så kände jag doften av saltlakrits, vilket jag älskar! Det var ett jätte gott te som jag kan rekommendera om ni vill smaka på något lite annorlunda. Det är ett svart te med smak av hallon, rosblomblad, lakritsflakes och tranbär. Jag kan inte säga att jag är någon riktig tekännare, jag drack nästan aldrig te fram tills jag träffade min vän Ellen för lite över tre år sedan. Nu för tiden blir det minst en kopp om dagen! Min biologilärare på gymnasiet sa dessutom att en kopp te om dagen var bra för att förhindra hjärtsjukdomar och tjocktarmscancer (speciellt grönt te om jag inte minns helt fel).



Trind

Om man som jag har svaga naglar kan det vara svårt att få dem att växa. Mina är ganska mjuka och går lätt sönder. Jag har ett tips på nagellack som gör under! Trind Nail Repair är en effektiv nagelförstärkare som gör att naglarna får mycket bättre kvalité. Finns att köpa på de flesta ställen, till exempel Kicks där den kostar 129 kr.

TGIF

Hur kommer det sig att det alltid är så skönt med fredagar trots att man varit hemma hela veckan och har en helg med uppsatsskrivande framför sig?

Glass

Jag brukar ofta bli sugen på något sött efter maten och ofta räcker det med en kopp te, men ibland är det roligt att lyxa till det lite. I somras gjorde jag egen glass flera gånger. Ett enkelt recept som går rätt fort att göra, dessutom känns det här receptet lite nyttigare än att äta vanlig glass, man skulle kunna säga att det är lite mer åt sorbet hållet. Jag kan inte exakta mått eftersom jag improviserade lite men det här behöver du:

  • Valfria frysta bär (jag använde hallon och mango)
  • Yoghurt, naturell eller vanilj
  • Honung eller socker
Jag brukar använda mig av en matberedare, men en mixer eller stavmixer går säkert också bra. Lägg i de frysta bären och lite yoghurt och börja mixa. Tillsätt yoghurt till önskad konsistens, men inte för mycket för då kommer det bara smaka yoghurt. Häll i honung eller socker, beroende på hur söt man vill att glassen ska vara. Den går att äta direkt men jag brukar ställa in den i frysen i ett par timmar innan servering.

En trevlig fredagskväll i somras

Kameler

Kolla på den här bilden med kameler, läs sedan det som står under:


Bilden är tagen rakt uppifrån vid solnedgång. Om man tittar närmare på bilden så ser man att kamelerna är de små vita strecken. De svarta kamelerna är bara skuggor!

21-23 Oktober

Flera av mina läsare har frågat om jag inte kan skriva om vår helg på Gullholmen. Visst kan jag det! Så här kommer lite bilder och vad vi gjorde.

Ön vi bodde på heter Härmanö och ligger längst västerut i den bohuslänska skärgården. En gångbro förbinder Härmanö med en liten ö som heter Gullholmen. Öarna är helt bilfria så man måste lämna bilen på en parkering och ta en färja över. Stugan vi hyrde ligger i området Gullholmsbaden och var väldigt mysig: två våningar, ljust och fräscht och vacker utsikt.


Middag första kvällen

Vår stuga


Utsikt från vardagsrummet


Egentligen är området ett sommarställe så det fanns inte mycket att göra, allt förutom Ica butiken var stängt. Men det var ändå skönt att komma bort lite och bara ta det lugnt. På lördagen promenerade vi runt ön och såg oss omkring. Väldigt blåsigt men trevligt ändå. Sedan bestämde vi oss för att fiska! Jag som bara fiskat med metspö i sjöar förut tyckte det var roligt att kasta ut spöt i havet, och vips så började det sprattla och jag drog upp en torsk! (Det enda Carl fick var en manet…)







När vi hade stått och fiskat i några timmar var vi riktigt frusna och då var det skönt att hoppa in i bastun som vi hade bokat för kvällen. På söndagen tog vi efter frukosten en lång promenad längs havet och sedan var det dags att åka hem. En riktigt lugn och skön helg avslutades med att våran bil, och näst intill alla andra bilar på parkeringen vi stod på, var sönderslagna. På vår bil hade de slagit sönder ett fönster, och kofångaren hängde på sniskan. Det de lyckades få med sig var några mynt. Det finns många idioter i den här världen.

Härligt...

...not so much

Keso

Det här tycker jag var koolt, men hur kan man komma på att man ska spela på en kesoburk?

asos

Jag har allt oftare börjat shoppa på internet. Det är ju mycket skönare än att springa omkring i varma affärer där det kryllar av folk. Dessutom har jag börjat tröttna på det som finns i affärerna här i Göteborg, det känns som om alla har samma saker. För ett par veckor sedan hittade jag en engelsk sida som heter asos, klicka här om du vill gå till sidan. De har ett stort utbud av alla kläder till bra priser (och man kan välja om man vill ha priserna i SEK). Dessutom är det gratis frakt till hela världen. Jag köpte en klänning på sidan för ett par veckor sedan och det tog endast ca två dagar tills den låg i min brevlåda. Det enda som är lite klurigt är vilken storlek man ska ha, eftersom det är engelska storlekar (vilka skiljer sig från t.ex. amerikanska). Men skulle man beställa hem fel storlek är det bara att skicka tillbaka och få en ny!

Just nu har de upp till 70% rea på många varor!

Jag är lite sugen på att köpa någon stor, mysig, stickad tröja inför vintern. Kanske i någon rolig färg eftersom min vintergarderob består av mest svart och grått.

Här är klänningen jag köpte, den kostade endast 140 kr

Söt!

Världens bästa julmarknad

Idag satt jag och läste lite på expressen.se och där hittade jag en artikel som handlar om världens 7 bästa julmarknader. Jag vet inte om det är för tidigt att börja fundera på det men jag tycker att det är otroligt mysigt att gå på julmarknad. Det är mörkt, kallt, kanske små snöflingor i luften, julgranar och julbelysning lite här och var. Kanske går man och sippar på lite glögg eller en varm choklad. Nu råkar det vara så att expressen tycker att en av världens bästa julmarknad ligger i just Wien, Österrike! Julmarknaden Christkindlmarkt hålls på torget Rauthausplatz med 146 marknadsstånd där man kan köpa ljus, änglar, leksaker och julprydnader. I varje hörn kan man köpa en mugg med Glühwein (vilket jag tycker är godare än glögg). Julmarknaden har hållits i Wien sedan 1296. Rådhuset fungerar under julen som en gigantisk julkalender där man öppnar numrerade rullgardiner varje dag. Om ni någon gång funderer på att åka till Wien kan jag verkligen rekommendera att göra det vid jul och nyår! En annan av de 7 bästa julmarknaderna är i Las Vegas, själv tycker jag att det hade känts lite konstigt att gå omkring på julmakrnad i shorts och t-shirt i öknen...Vilken är den bästa julmarknaden ni har varit på?

Rådhuset i Wien


???

Idag när jag handlade på Ica Maxi fick jag visa leg när jag köpte energidryck. I kassan satt en finnig kille som måste ha varit flera år yngre än mig....ser jag ut att vara under 15?



Konstiga skyltar

Man har allt sett många konstiga skyltar lite här och var, här är några som jag har lagt märke till:

Den här skylten kunde man se på Virginia Beach, tydligen får man inte svära på stranden.

Den här såg vi i somras på Virginia Beach, tydligen fick man inte svära på stranden.

New Orleans

När vi skulle gå in i en affär i New Orleans såg vi den här.

Ja, det finns en by i Österrike som heter Fucking...

Ja, det finns en by i Österrike som heter Fucking.

 

Den här såg vi på en toalettdörr i Bulgarien, allmänt konstig.

Den här satt utanför en toalett i Bulgarien, någon som förstår vad det ska betyda?

Yummy

För några månader sedan var min syster hemma hos mig, vilket alltid är trevligt. Vi blev sugna på något gott och bestämde oss för att göra en drink. Vi blandade ihop lite allt möjligt som jag hade hemma och WOW vad gott det blev! Om jag inte minns helt fel så behöver man (per drink):
  • 2 Lime
  • 2 cl Passoa
  • 2 cl Vodka
  • Fanta Lemon
  • Is
Gör såhär:
Pressa limen i ett glas och häll sedan i passoa, vodka och is och rör om. Häll sedan i fanta tills glaset är fullt. Vi krossade isen men det går säkert lika bra med hela isbitar. Det blir en riktigt fin färg också! MUMS!

Höst 2011

Jag har alltid tyckt att hösten är en tråkig årstid. De tre ord som jag kommer på när jag tänker höst är: grått, kallt, regn. Men hösten kan även vara riktigt mysig, som när jag var ute och gick i söndags. Då såg det ut såhär:

Såhär såg det ut när jag var ute och gick i söndags



När det är så grått ute som det är idag kan man ju alltid lysa upp vardagen med lite färgstarka kläder. Höstens färger är tydligen mycket vinrött, havsblått, grönt, senapsgult och lila. Varför inte kombinera två starka färger för att få en fräsch kontrast? Själv är jag ganska dålig på det där med färgglada kläder men man kanske borde våga lite mer?

Rosa oktober

Ni har väl inte glömt att Oktober är en rosa månad? Själv var jag ute i god tid redan den 2a oktober för att köpa årets rosa band. Det fanns flera olika att välja mellan men jag valde den här:

Har ni inte redan köpt en tycker jag att ni ska göra det. Eller varför inte gå till Apoteket och köpa någon av deras rosa produkter?

 

 

Svar

Roligt att det kom in så många frågor! Här kommer mina svar:

Vad kommer vara trendigt inom juldekorationer i år? Några speciella färger som är ett säker kort?

-  Jag tycker att man ska ha många ljus hemma, så blir det riktigt mysigt. Sedan när det gäller färger så är det självklart de vanliga som grönt och rött som gäller men jag tycker även att man kan ha andra färger som blått, orange eller lila. Ta vad man själv tycker är snyggt!

 

Jag följer ju din blogg, men vill gärna veta vilka bloggar du följer och kan rekommendera?

-  Jag har två favoritbloggar som jag följer dagligen som jag verkligen kan rekommendera. Den ena (http://flowerstothepeople.blogg.se/) handlar om blommor mm och den andra (http://toyabakar.blogg.se/) handlar om bakverk och mycket annat spännande!

 

Några tips på hur man överlever vintern?

-  Ta på dig lager på lager. Jag brukar tänka att jag ska klä mig så varmt som möjligt och inte bry mig om hur jag ser ut. En kompis till mig köpte förra året broddar för att slippa halka omkring allt för mycket.

 

Jag skulle gärna vilja höra dina bästa tips för en glammig semester.

-  Sol, bad och bubbel!

 

Kan vi komma att få se en blid av dig här på bloggen? Kanske en dagens outfit-del i framtiden?

-  Det kan mycket väl hända att det dyker upp en bild eller två på mig någon gång då jag känner mig extra piffig ;)

 

Vad skulle du ta med dig till en öde ö?

-  Jag skulle ta med mig en kniv, vatten och en stor påse godis!

 

Kanske lite tips på snygga håruppsättningar och sminkningar?

-  Det beror på vad man ska göra men när det gäller smink så tycker jag att man på vardagar ska sminka sig på ett ganska diskret sätt. Jag brukar använda puder och mascara. Sen om man ska på fest är det alltid snyggt att använda lite extra ögonskugga och eyeliner. Håruppsättningar är jag inte så bra på men jag tycker att det är fint med lockar (men då måste man ha både längre och tjockare hår än vad jag har).

 

Vad tror du händer 2012?

-  Det enda viktiga som jag kan komma på är att jag fyller 25!

 

Om någon bjöd dig på en trerätters, vilka tre vore det?

-  Till förrätt tycker jag att det är gott med något slags skaldjur. Sedan någon riktigt god köttbit (t.ex. oxfilé) med primörer kan aldrig bli fel till varmrätt. Till efterrätt något fräscht som en cheesecake med färska bär.

 

Sova på en säng gjord av sniglar, iglar eller ödlor?

-  Jag vill helst sova i min egen säng men om jag måste välja. Sniglar är för hårda (om det är såna med skal), iglar är för slemmiga så jag skulle nog välja ödlor.

 

Har du någonsin blivit slagen i huvudet med en stekpanna?

-  Nej, inte vad jag kommer ihåg iaf.

Frågestund?

Nu när jag har skaffat blogg har jag blivit ombedd att ha en frågestund. Så är det någonting ni vill veta om mig är det bara att fråga i kommentarsfältet!

Sega chokladrutor

Detta recept är superenkelt att göra och blir hur gott som helst!

 

100g smör
2 ägg
3dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

 

Smörj och bröa en ungsform med mått 20×25 cm
Smält smöret på svag värme.
Vispa ägg och socker pösigt, rör sedan ner det smälta smöret.
Blanda mjölet med kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör sedan ner det i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda i ca 35min på 150 grader (men håll koll!)

Gullholmsbaden

I helgen ska vi hyra en stuga på Gullholmen i södra Bohuslän. Det kommer bli ett par mysiga dagar men bastu, fiskning, god mat och vin. Något som jag rekomenderar för att lysa upp dessa gråa och reginga höstdagar!

Hej

Hej mitt namn är Johanna!

Rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!