Pretty Little Liars

Jag följer väldigt många serier för tillfället, vilket är roligt (men inte så bra med tanke på att jag har tenta på torsdag...) En som jag kan rekomendera om ni vill se en spännande serie är Pretty Little Liars. Min syster kollar också på den och vi har båda två svårt att slita oss från datorn. Klicka HÄR om ni vill läsa mer om serien på IMDb.

Pizza

Hemmagjord pizza måste väl vara en av de godare sakerna här i livet?



Till den här pizzan använde jag ett väldigt enkelt recept till degen som jag hittade på min vän Ellens blogg. Klicka HÄR för att komma till receptet. Den behöver inte jäsa utan kan direk slängas in i ugnen när allt är pålagt. Det blev en vegetarisk pizza och om du vill göra den själv behöver du:
  • Tomatsås (blanda passerade tomater, en vitlöksklyfta, färsk basilika, salt och peppar. Koka upp och låt puttra en stund, t.ex när du gör degen)
  • Rödlök
  • Champinjoner
  • Soltorkade tomater
  • Oliver
  • Chèvreost
  • Ruccola (lägg på detta när pizzan är klar!)
  • Ringla över lite honung precis innan du ska äta

Mozzarella och tomat med pestovinegrette

 

Pestovinegrette

Basilika

Olja

Vinäger

Parmesanost

Honung

Svartpeppar

 

Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa väl. Vilken härlig färg, eller hur?

 

Cancer

En ny studie visar att man nu riskerar att dö i cancer om man äter rött kött. I Göteborgs Posten står det "Den som däremot ersätter köttet med nötter lever längre". Ja men vad gott, nötter med brunsås och potatis. Jag tycker nästan att det börjar bli löjligt, vad får man inte cancer av nu för tiden? Jag tycker att media ska sluta skrämma folk om allt, för gör man eller äter man allt med måtta så är det ingen fara. Vad tycker ni om detta?


Pasta med pesto

Har ni aldrig smakat hemmagjord pasta med pesto har ni missat något. Det är lite omständigt och tar en stund men det är värt det! Det underlättar också om man har en pastamaskin.

Recept för pastadeg (ca 4 portioner)
1 helt ägg och 2 äggulor
2 msk olja
2 msk vatten
2 krm salt
2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl

Blanda all ingredienser i en skål. När det börjar bli en deg kan man ta ut den och knåda på köksbänken. Knåda degen i ca 10 min tills den känns smidig. Den ska vara ganska seg och hård. Linda in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i minst 30 min (ju längre desto bättre). När den har vilar klart brukar jag dela degen i fyra delar innan jag kör den igenom pastamaskinen.

Recept för pesto (ungefärliga mått, man får smaka och se)
1 kruka basilika
1 liten påse pinjenötter
3 vitlöksklyftor
En bit parmesanost
Olja
Salt
Svartpeppar

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna (håll koll så de inte blir brända). Lägg sedan i alla ingredienser i en matberedare och ringla i ölja till önskad konsistens.

Inte en jättebra bild på slutresultatet, men gott var det i alla fall

Gult och lila

Jag vet, det har blivit väldigt många tulpan-bilder på sista tiden men jag kan bara inte låta bli. De är bara så fina och våriga. Det gör så mycket för lägenheten att ha en vas med fina blommor på bordet.

Frisk luft

Efter att ha legat inne med sjuk mage i några dagar kände jag att jag idag ville komma ut och få lite frisk luft. Jag gick ner till källaren och såg till min stora glädje att min cykel stod kvar efter vintern, hel och fin och ingen punktering. Jag pumpade upp däcken och cyklade ut. Men fy vad kallt det var! Jag som bara hade tagit på mig min tunna regnjacka trodde att det skulle vara vårväder. Jag cyklade till Ica MAXI för att handla lite, bland annat för att jag sett att de har tulpaner för 29 kr/buketten. Denna gången blev det lila! Nu i efterhand ångrar jag att jag inte köpte två olika färger när det ändå var så billiga, kanske ska ta en sväng förbi Ica imorgon efter skolan?

Kan ni läsa detta?

Kaiserschmarrn

En fin lördag som denna bestämde jag mig för att lyxa till frukosten lite. Jag gjorde något som heter Kaiserschmarrn och är en Österrikisk rätt som är som en typ av pannkaka. När man får det i Österrike ser det ut så här:

 

För att göra denna smarriga rätt behöver man (för 4 portioner):
  • 6 ägg
  • 200 g mjöl
  • 50 g socker
  • 250 ml mjölk
  • 1 nypa salt
  • 20 g russin
  • Smör eller margarin
  • Florsocker eller vaniljsocker

Separera äggen och lägg vitorna i en skål och gulorna i en annan. Blanda äggulorna med socker, mjölk och mjöl väl. Ha i en nypa salt i äggvitorna och vispa tills man kan vända skålen över huvudet. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Ta en stor stekpanna och smält en klick smör, häll sedan i smeten och ha på russin. Låt den steka några minuter på ganska svag värme så den inte blir bränd under. Försök sedan att vända hela kakan, det går lättast om man delar den i fyra delar. När den har stekt en liten stund på andra sidan så ska man skära den i små bitar. Stek inte för länge för då blir det torrt!

 

Helst ska man servera pannkakan med plommonsylt men jag vet inte om det finns att köpa precis sån i Sverige som man äter i Österrike. Det går även bra att ha äpplemos till, men jag tycker nästan att denna plommonsylt är det godaste med hela rätten.


Glöm inte att pudra över lite florsocker eller vaniljsocker på både pannkaksbitarna och sylten, det gör mycket för smaken. Så här blev det när jag gjorde:

 



Vårtecken

Igår var en riktigt bra dag. Jag hann handla och städa och eftersom det var så skönt väder var jag ute på en lång promenad på eftermiddagen. Tanken var att jag skulle hitta lite vårtecken, och det gjorde jag! Ju längre jag gick desto mer vår blev det. Idag är det Mars, för mig betyder det att vintern är slut!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!