Sunsilk

Om man är som jag och måste tvätta håret varje dag för att det inte ska vara fett kan det vara bra att använda torrschampo. Jag har nyligen hittat ett nytt torrschampo som är väldigt effektivt, ger volym och doftar väldigt fräscht. Produkten heter Sunsilk volumizing dry schampoo. Det är en större flaska än det jag brukar köpa, vilket är ett plus. Jag är lite osäker på vad den kostar men jag vet att de just nu har den till kampanjpris på H&M för mellan 30-40 kr (kommer inte riktigt ihåg som sagt).

Jul eller vår?

I min lägenhet är det en blandning av båda!

Norrsken

Igår fick jag höra att det är en stor storm på solen. Solstormen beräknades hålla i ett par dygn med högst styrka under natten till idag. Igår kväll kunde man tydligen se norrsken ute på Hissingen, vilket är ganska koolt tycker jag, jag trodde bara det var möjligt uppe i norraste norrland! Synd att man inte fick se det själv!



Tonfiskbiffar

För ett tag sedan gjorde jag tonfiskbiffar till middag. Det var väldigt gott, och en billig vardagsmåltid. Jag lovade en vän att jag skulle lägga upp receptet här på bloggen.

Du behöver (ca 2 portioner):
2 burkar tonfisk i vatten
1 lök
1 msk ströbröd
1 ägg
Persilia
Dill
Curry
Paprikapulver
Salt
Peppar

Gör så här:
Hacka löken fint och blanda med alla ingredienser i en skål. Forma biffarna till önskad storlek (ca 1-2 matskedar per biff) och stek i olja eller smör på ganska hög värme tills de är gyllenbruna och krispiga. Jag serverade biffarna med en skiva citron och kesosallad (gör en vanlig sallad med valfria grönsaker och blanda i lite keso).

Noll koll

Den diggande retrievern


Sweden or Switzerland, Austria or Austrailia?

Vi vet väl alla att Amerikanare är lite okunniga när det gäller andra städer, länder, kontinenter utanför USA. Här kommer två ganska vanliga exempel, nämligen att man tror att Sverige och Schweiz, eller Österrike och Australien är samma land (jag ska inte ens börja diskussionen om att de flesta svenskar inte vet hur man uttalar Schweiz...)

 

Snö

Igår när jag såg att det snöade ute blev jag inte så glad. Anledningen var att jag skulle åka in till stan för att äta lunch med en kompis och hennes pojkvän. Ännu värre blev det när jag skulle åka hem och det varken gick några bussar eller spårvagnar hem till mig. Så jag fick gå i stormen. Jag svor hela vägen hem, jag hade alldeles för lite kläder på mig. När jag kom hem till slut droppade mina kläder. Jag förstod inte varför jag någonsin gillat snö och varför jag velat att det skulle snöa. Jag kan säga idag att jag ändrat mig igen! Vi var ute på en fin promenad uppe vid Delsjön i solskenet. Snön glittrade, folk åkte skidor och grillade korv.

 

 

 

De e dags för fredagsmys

Jättegott, men lite nyttigare fredagsmys. Vanligtvis har man ju morötter och gurka, men när vi var i USA i somras fick vi även broccoli till dippen vilket var väldigt gott. Dippen är en vanlig sån påse som man köper på Ica och heter Nacho Cheese. Eftersom jag inte hade någon gräddfil hemma blandade jag den med kesella, vilket gick bra det med! Nu är det dags att fira att det är helg!

Mums

Jag måste bara dela med mig av ett recept. Jag köpte jordärtskockor för första gången och OJ vad gott det var. Jag googlade faktiskt på jordärtskocka för jag tyckte att det smakade lite som kronärtskocka, så jag trodde att de kanske var i samma familj eller så, men tydligen är jordärtskockor en salgs solros! Receptet jag vill dela med mig av är färsk laxfilé med jordärtskocksmos. Det är så sällan man köper färsk fisk och ikväll gjorde jag det för jag är ensam hemma, då blir det ju hälften så dyrt ;). Jordärtskocksmoset improviserade jag lite med, jag tog tre ganska stora "knölar" och en potatis och kokade tillsammans. Sedan mosade jag det, hade i lite smör, mjölk, salt och peppar. Så enkelt och såååå gott! Detta kommer jag göra om! Sedan så åt jag för första gången på våra nya tallrikar som vi fick av min pojkväns farfar i julklapp.


Dimmiga Göteborg

Så här har det sett ut utanför mitt fönster hela dagen:

Kryssning någon?

Smart att lägga en annons om kryssning brevid bilden på den sjunkande båten.

Lika som bär?

 

 

 

 

Visste ni att...

...räkorna till den berömda King Size Räksmörgåsen på Gothia Towers Heaven 23 kommer från norska ishavet och Grönlands kuster upp mot Kanada. De transporteras till Estland där de handskalas och kommer sedan i lake till Göteborg. Och dessutom kostar den skjortan! Helt sjukt!


Date night

Ikväll ska vi gå på bio och se The Girl With the Dragon Tatoo. Det ska bli kul att se hur den är jämfört med den svenska filmen. Innan bion tänkte vi gå ut och äta på en restaurang som heter Moon Thai Kitchen i Vasastan. Det är en Thairestaurang som är väldigt annorlunda om man jämför med vanliga sådana. Det känns som man går in i en djungel, och det är väldigt mörkt med diverse ljusslingor hängandes lite överallt, mysigt! Om ni inte redan varit på denna restaurang kan jag verkligen rekommendera den eftersom maten är riktigt god, och som det står i menyn, man får en riktig Thailändsk måltid, ingen snabbmat här inte. Det gäller att vara ute i god tid med att boka bord för det är nästan alltid fullt!

Klicka HÄR för att komma till hemsidan

Gina Jeans

Idag köpte jag mig ett par jeans på Gina Tricot, Silvia jeans heter de. Jag har alltid ett par såna jeans hemma för de är snygga (både till vardags och fest), sköna och billiga (bara 199 kr!!). Kan väl inte säga att de är jätte bra kvalité, men väl värda priset. Jag brukar kunna ha mina i ca 1,5 år, men man kan säkert ha dem längre om man inte cyklar eftersom de då blir så slitna i skrevet. Jag kan rekommendera att köpa en storlek mindre än vad man behöver eftersom de stretchas ut efter att man använt dem några gånger. Så här ser de ut:



Tjugondag Knut

"Tjugondag Knut dansas julen ut" brukar man ju säga. Idag är det dags att slänga ut alla julsaker (eller ställa tillbaka dem längst bak i skåpet). Det är lite tråkigt tycker jag eftersom det genast blir lite mörkare utan alla ljusstakar och stjärnor. Men vi är ju på väg mot ljusare tider nu, och det börjar märkas, speciellt på morgonen. Om en månad och en dag åker hela familjen plus pojkvän till Österrike för att åka skidor. Det finns alltid något att se fram emot! :)


Barney Stinson

A lot Like Love

Ikväll är en av mina favoritfilmer på TV, A lot Like Love! Det är en romantisk komedi med Ashton Kutcher och Amanda Peet. En härlig och mysig film man blev glad av att se.


Pilgrimsmusslor med avokadocreme

När min mamma fyllde år lagade jag och mina systrar trerätters middag. Till förrätt gjorde vi pilgrimsmusslor med avokadocreme och jag tänkte dela med mig av receptet här.

Ingredienser:
(6 personer)
12 små eller 6 stora pilgrimsmusslor
Smör
Salt
Peppar
Kräm
2 st avokado
3 msk créme fraiche
2 tsk citron, pressad
Salt
Peppar
Tillbehör
Machesallad
Citron

Gör så här:
Skala och kärna ur avokadon och mosa tillsammans med övriga ingredienser. Ställ i kylen till servering (det är bra om man gör cremen och äter den nästan direkt eftersom den fort blir mörk).

Salta och peppra musslorna. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek musslorna i het panna ca 30 sek på varje sida. Ta omedelbart upp musslorna ur pannan. Servera tillsammans med avokadocremen, machesalladen och citron.

Så här såg det ut, fint va?

Dumma ursäkter

Jag läste en rolig artikel i Aftonbladet om de bästa ursäkterna som polisen fått höra förra året när folk tex kört för fort eller kört mot rött. Visst har vi alla hittat på någon ursäkt vid något tillfälle, men jag skulle aldrig våga göra det till polisen! Här är några ursäkter som polisen fått höra:

"Jag ska ju till slottet och få medalj av kungen" (Cyklat mot rött).

"Ska ni hålla på så här så förtar det all glädje med att cykla för mig" (Cyklat mot rött).

"Jag ska på konsert med Paul McCartney" (Cyklat mot rött, konserten visade sig vara om en vecka).

"Jag borde slippa, jag har ju miljöcykel" (Cyklat mot rött).

"Jag är 43 år, jag gör vad fan jag vill" (Ej burit bilbälte).

"Jag har bråttom till bilbesiktningen, kan jag komma tillbaka och skriva på senare (Kört en heldragen linje).

"Vadå, jag såg ju henne inte ens" (Bilist som struntade i kvinna halvvägs ut på övergångsställe).

"Hur skulle jag kunnat se skylten, det låg ju en lastbil framför mig" (Förbjuden vänstersväng).

"Han som körde framför mig körde mycket fortare, ta honom" (Fortkörning).

"Ni är fan värre än irakiska säkerhetspolisen var. Jag tar första bästa flyg tillbaka när det blir fred där alltså" (Taxichaufför, ej släppt förbi gående på övergångsställe).

"Det är första gången på 20 år en kvinna ber om mitt telefonnummer" (Man som gjort förbjuden vänstersväng).

"Jamän… hade jag sett skylten hade jag inte kört där… fattar du väl" (Bilist i bussfil).

"Vem har tagit beslut om att det ska vara busskörfält här? Det måste ha kommit för bara 14 dagar sedan" (Bilist i bussfil).

Polis: ha en trevlig kväll
Bilisten: ja, den kommer ju bli jävligt trevlig...

"Jag äter i och för sig mycket praliner… se, jag är helt uppsvälld på magen" (Rattfyllerist som inte druckit något, trots 0,34 i evidenzern).

"Vi kan sluta diskutera, du är inte på min intellektuella nivå märker jag" (Cyklist mot rött).

"Hur mycket..? Va fan, tusen spänn… du kan skriva två tusen direkt, jag tänker köra här i morgon också" (Taxi i bussfil).

Taxichaufför: "Vet du varför jag blir arg? På 10 år, jag har kört mot rött, jag har kört heldraget, svängt mot förbjuden vänstersväng… aldrig har ni låtit mig slippa, ni skriver alltid på mig."
Polis: Du menar att vi gjort vårt jobb?
Taxichauffören: Du... nästa gång låter jag kunden gå sista biten och ringa till dig och gnälla! (Taxi med förbjuden vänstersväng).

"Jag skulle inte ha köpt kinamat... då hade jag inte hamnat här"(Förbjuden vänstersväng).

"Kom igen, jag fick ju böter igår" (Taxichaufför i bussfil).

"Jag har bråkat med pojkvännen! Han ska få betala." (Arg kvinna som kört över spärrlinje).

Kamera

Både jag och min storasyster fick varsin kamera i julklapp så det har blivit en del fotande under julen. Det är helt otroligt vilken kvalité det blir på bilderna. Det blir till och med roligt att fota en blomma eller en ljusstake, vilket jag tidigare inte riktigt förstått mig på varför folk har gjort.

 

 












Nytt år, nya tag

Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen nu under jullovet, och jag ber om ursäkt för detta. Ett tag hade jag nästan bestämt mig för att lägga ner helt, men sedan ändrade jag mig!

Jag kan stolt meddela att jag idag blivit ägare av min första vattenkokare! Den är av märket Melissa och ser ut så här:

Rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!