Skottdagen

Tjejer, passa på att fria till era män idag! ;)

Once Upon a Time

Häromdagen när jag var hemma och var allmänt seg och trött började jag kolla på en ny serie. Once Upon a Time heter den. Jag har sett att den går på TV och att den fått 8.3/10 på IMDB och bestämde mig för att ge den en chans. Nu är jag fast kan jag säga, och det är så kul när man kan ligga och kolla på hur många avsnitt man vill i rad utan att behöva vänta en vecka mellan avsnitten. Om ni gillar spännande serier, se den!


Vitt

Igår fick jag ett mail om att jag skulle få fri frakt och 10% på mitt köp om jag köpte något på hm.com. Så då gjorde jag det. Jag klickade hem en vit stickad kofta och en vit top med dragkedja bak. Vitt känns fräscht nu när det börjar bli vår. Ett par snygga jeans till blir skitsnyggt!

Snabb ostkaka med hallon

Jag såg ett recept på något som heter kesokaka på en blogg som jag tyckte lät gott. Jag ändrade receptet lite så det blir mer som ostkaka, men en väldigt snabb variant. Jag blandade två ägg, en burk med keso, en skvätt mjölk och lite socker i en bunke (blir ca 2 portioner). Sedan hälde jag smeten i varsin liten portionsform och tryckte ner några hallon och la några på. In i ugnen på 200-225 grader tills de har fått en fin brun färg. Perfekt till t.ex. en god brunch?

Systeryster

I lördags kom min syster hem till mig för att hålla mig sällskap eftersom min pojkvän inte var hemma. Vi åt en god middag och såg på film. En riktigt trevlig sleepover. Till maten använde jag min nya grillpanna som jag fick av en god vän, det blir så mycket finare, eller hur?

Kycklingfilé med broccoli, sparris, grillad zucchini och aubergine samt fetaostsås

Årets första

Årets första löprunda utomhus är avklarad! Det är så skönt att snön smälte så fort och jag hoppas verkligen inte att den kommer tillbaka. Jag sprang hem till mina föräldrar och tillbaka, vilket blev ca 6 km. Det var riktigt jobbigt eftersom det är uppförsbacke nästan hela vägen dit, och det kändes i mina lungor som inte fått flåsa så mycket på ett bra tag. Men nu är det bara att ta ett stek i taget och successivt öka mina rundor. Göteborgs Varvet är ju om ca 3 månader så det är verkligen dags att börja. Speciellt om jag vill slå min tid! Sedan ska jag även nu i vår springa Vår Ruset och förhoppningsvis Blodomloppet.

Förra året när jag sprang in i mål på Varvet, då var jag riktigt trött!

Efterrätt

Igår kväll efter maten blev jag väldigt sugen på något sött. Vi hade inget hemma, och jag orkade inte ställa mig och baka. I sådana situationer får man göra det bästa av det man har i kylen och frysen. Det vi hade och jag tänkte kunde vara användbart var vaniljvisp, kesella och hallon. Jag tänkte "hmm det kan ju bli lite cheesecake-aktigt..."


Jag vispade vaniljvispen och sedan vände jag ner kesella. Man får smaka av så att det blir rätt syra och sötma (jag tycker att det är gott när det är lite syrligt så jag hade mest kesella och lite mindre vaniljvisp. Om man vill kan man ju säkert köpa kesella vanilj och använda bara det). Sedan mosade jag lite hallon och la i botten av en skål, sedan blandningen och till sist toppade jag med lite hallon. Hade jag haft digestivekex hade jag smulat ner lite så hade det säkert blivit ännu godare.

 

Det blev väldigt gott, men ganska mäktigt. Jag tänkte att nästa gång kanske man kan frysa blandningen så att det blir som glass. Det kanske jag ska prova ikväll!

Ströbröd

Titta vad jag hittade när jag öppnade lådan under spisen för att ta ut en bakplåt:


En macka! Konstigt kanske ni tänker? Jag vet inte om alla gör så? Har man en bit bröd över som man inte vill äta, men heller inte vill slänga så brukar jag lägga den i lådan under ugnen. Värmen från ugnen gör så att brödet torkar, så kan man göra eget ströbröd! Jag har lärt mig det från min mormor, hon brukar även förvara sitt knäckebröd där så att det inte blir segt. Nu är det så att jag helt hade glömt bort att jag lagt just denna brödbit där (tydligen har jag inte använt nägra plåtar på ett tag) men det ska nog gå att använda som ströbröd ändå. Lägg brödet i en matberedare så går det fortast, annars går det säkert bra att använda en mortel (vilket jag inte har...25-års present??) eller så är det bara att lägga i en påse och börja banka.

Zen Magnets

 

Detta tycker jag är riktigt koolt. Tänk om man hade en sån, man skulle kunna sitt och hålla på hur länge som helst och skapa nya figurer. Känns mycket mer stimulerande än att sitta framför TVn eller datorn när man inte har något att göra.

Prinsessa

Sverige, vi har fått en ny liten prinsessa!


Tulpaner

Idag köpte jag en bukett tulpaner (35 kr på Netto) och jag tycker att det var en så otroligt fin färg på dem så jag vill dela med mig av en bild. På bilden ser de dock nästan röda ut, men de är egentligen mer åt det rosa hållet.

Frukost

Alla vet ju att frukost är det viktigaste målet om dagen, och jag tycker även att det är det godaste. Det finns så mycket man kan göra. Den stunden på morgonen när jag sitter och äter frukost tycker jag är så skön, och även om jag ska till skolan eller jobbet försöker jag alltid göra så jag får sitta länge och äta utan att stressa. Ibland kan jag till och med bli sugen på frukost på kvällen och äta det till middag. Imorse åt jag en speciellt god frukost bestående av thin chrisp med kalkonskinka och avocado, naturell yoghurt med solrosfrön, blåbär och honung, och en god kopp kaffe.

Vårkänslor

Idag fick jag riktiga vårkänslor när jag gick utanför dörren! Det var soligt och rätt behaglig temperatur, och solen värmde riktigt när jag stod och väntade på bussen. Nu får vi bara hoppas att det förtsätter såhär, och det verkar ju som om det går åt rätt håll i alla fall!

Fettisdag

Idag är det fettisdagen, det innebär SEMLOR! Fettisdagen ska vara en riktig firardag innan man går in i fastan fram till påsk. Just idag äts det flera miljoner semlor i Sverige. Själv har jag redan ätit några stycken, och ska även göra det idag, men fasta, det tänker jag inte göra. Jag har inte bakat några egna semlor i år, men det har min kära bloggvän Ellen gjort. Klicka här för att komma till hennes blogginlägg om hur man gör om mandelmassan nästan är slut, jag tycker det var en riktigt bra idé!

Mycket grädde ska det vara :)

Karin och Carl hoppar

Nassfeld 2012

Här kommer lite bilder från vårt sportlov i Österrike. Det var som sagt väldigt kallt, kallare än det någonsin varit de ca tio åren vi åkt dit. Men som tur var blev det bättre och bättre väder varje dag och även om luften var kall värmde solen riktigt skönt.


Fin bakgrund

 

Här väntade vi på skidbussen varje morgon



På alla hjärtans dag fick man chanpagne på toppen


Mina fina systrar


God lunch som vanligt


Emma ska snart åka ner för stupet


Det är skönt att ta en paus från allt skidåkande


På kvällarna hade vi det också roligt


Emma tror att hon ska bli brunare om hon sitter i snön


Vi hittade en solstol i backen


Vår söta granne

Hemma igen!

Hu är vi tillbaka från vår skidresa. Vi har haft det riktigt bra, men kallt! Jag lägger upp bilder senare när jag har fört över dem till datorn.

Igår kväll gjorde jag en god äppelpaj. Det var en vanlig smulpaj men istället för att bara ha smör, mjöl och socker i smuldegen hade jag även i havregryn och solrosfrön. Solrosfröna gjorde att det blev en unik, nötig smak som var väldigt gott. Jag tycker att det är godast att använda sig av granny smith äpplen när man bakar eftersom de är rätt syrliga. Vi åt den nygräddade pajen med en klick vaniljglass.

Alla hjärtans dag <3

Idag är det alla hjärtans dag! Hur ska ni fira? Har ni köpt/gjort någon present till eran käreste? Att baka något gott är ju alltid trevligt och alltid uppskattat.


Själv ska jag hänga i skidbacken hela dagen. Förra året köpte min pojkvän en chokladkaka till mig på eftermiddagsfikat, vi får se vad det blir i år. Jag funderar på att göra något till honom i år också så vi får se om jag kommer på något. Även om man inte gör något speciellt är ju alla hjärtans dag ganska mysigt, och man kan ju passa på att vara lite extra snäll, romantisk, berätta hur mycket man tycker om varandra, ge många pussar och kramar etc.

100

Tapas

Ikväll stod det tapas på menyn. Ett smart och gott sätt att tömma kylen på mat innan man ska åka bort. Middagen bestod av:

Mammas rullar med rostbiff, pepparrot och inlagdgurka samt Ellens spenat och fetaostfyllda tortillas.

Barbeque chickenwings.


Sallad med tomat, avokado, paprika, fetaost, lök, basilika och citronsaft.


Här ser ni allt det goda.


Gott var det!

Katten och barnet

Kunde inte säga det bättre själv

Snake

Om det finns ett mobilspel som slår alla andra så måste det vara Snake. Då menar jag det klassiska, första Snakespelet inte det som blev så avancerat. När jag hade en Nokia spelade jag det jämt, och till min stora glädje hittade jag spelet till min nuvarande mobil! Gissa vad jag ska göra idag?

Mjölkprodukter


Tydligen är mjölk bra för minnet. En amerikansk studie visar att vuxna som dricker och äter mjölkprodukter fem eller sex gånger i veckan gjorde bättre ifrån sig på olika typer av minnestest än de som sällan gjorde det. Andra saker som deltagarna i studien konsumerade var även yoghurt, ost och glass. Deltagarna visade sig även få bättre koncentrationsförmåga samt förbättrad inlärningsförmåga. Tur att jag börjat dricka så mycket mjölk på sista tiden. Och snart börjar glasssäsongen!

Nassfeld

Idag är det en vecka kvar tills vi ska åka till Österrike. Min termometer visar just nu -16 grader här i Göteborg!! Men det är inte bara här det är kallt, utan i hela Europa. Jag trodde aldrig att det skulle bli så här kallt efter den milda starten på vintern. Så här ser det ut dit vi ska åka, idag snöar det och är -18,4 grader.

 

Men det man kan ju alltid hoppas att det hinner bli varmare på en vecka, och det ser ju lovande ut.

Got milk?

Februari

Idag är det Februari! Ännu en mörk vintermånad är slut, och det börjar sakta med säkert bli ljusare. Det bästa med Februari är min familjs årliga skidresa som alltid är så otroligt rolig. Förhoppningsvis har våren kommit när vi kommer tillbaka (...)

 

 

 


Det bästa med våren efter en lång, kall vinter är att...
...man slipper ta på sig alla tjocka kläder.
...man halkar inte så fort man går utanför dörren.
...cyckeln kommer fram, så man slipper stå och vänta på bussen eller vagnen.
...det är tillräckligt varmt för att ha picknick ute.
...det är tillräckligt varmt för att sitta på en uteservering och ta ett glas vin.
...solen värmer faktiskt.
...man kan börja träna utomhus och slipper köpa dyra gymkort.
...jag fyller år! :)

Vad tycker ni är det bästa med våren?

Rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!