Chokladtårta

Efter mycket letande bestämde jag mig äntligen för att göra den här tårtan. Det är ett recept jag googlat fram men ändrat lite själv. Eftersom jag inte är världens bästa bakerska (egentligen gillar jag inte ens att baka) så försökte jag att hitta något enkelt recept som jag inte kunde misslyckas med. Idag har jag gjort tårtbotten och fyllningen, men jag kommer "bygga" själva tårtan imorgon, då kommer jag även lägga upp en bild på slutresultatet här på bloggen.

Ingredienser

Tårtbotten:

2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3-4 msk kakao
1 dl mjölk
50-75 g margarin eller smör

Fyllning:
Chokladmousse:
4 dl grädde
4 ägg
200 g mörk blockchoklad
Jordgubbssylt:
Färska jorgubbar
Socker

Dekoration:
Blockchoklad
Färska jordgubbar
Chokladmousse


Tillagning

1. Börja med att göra chokladmoussen. Smält chokladen i vattenbad. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Vispa grädden men inte för hårt. Vänd ner chokladsmeten i grädden. Häll upp i en skål och ställ in i kylen.

2. Smält blockchokladen (till dekorationen) och bred ut den på ett bakplåtspapper så tunt som det går. Låt stelna och skär sedan ut fyrkanter ca 5X5 cm och lägg in i kylskåpet medan du gör tårtan.

3. Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt torrvarorna; mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Rör om så att det blandas. Smält smöret och blanda ner det tillsammans med mjölken. Smöra och bröa en vanlig rund kakform. Grädda i ugnen på 175 grader i ca 45-50 minuter. Låt kakan svalna.

4. När kakan har svalnat delar du den så att det blir tre tårtbottnar. Bred ut chokladmoussen lagom på den första botten (kom ihåg att spara till dekorationen av tårtan). Bred sedan ut jordgubbssylten på den andra botten och lägg på locket.

5. Bred ut chokladmousse ovanpå och runt tårtan. Spritsa ut små marängformade klickar runt om kanten ovanpå tårtan med resterande mousse. Fyll sedan hela ovansidan av tårtan, innanför kanten av chokladmousseklickarna, med färska jordgubbar. Ta sedan fram blockchokladrutorna från kylskåpet och tryck fast i chokladmoussen runt om hela tårtans sidor.
Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

        Kom ihåg mig?
Rss
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!